Konzorcium bemutatása

A konzorcium összetétele:
 
a. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Villamosmérnöki és Informatikai Kar, Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék.(konzorciumvezető)
 
b. Panem Kiadó Kft.
 
c. Óbudai Egyetem, Neumann János Informatikai Kar
 
d. Semmelweis Egyetem, Egészségügyi Informatikai, Fejlesztő és Továbbképző Intézet
 

e. A projekt menedzsmentje

 

A felhasználandó tankönyvekkel és az elektronikus formátumokkal már régebbről foglalkozó konzorciumvezető (BME) és a kiadó (Panem Kft.) hozzájárul az almanach technológiai megvalósításához és az alaptananyag megfelelő (ellenőrzött) formába való öntéséhez. Az egyetemi képzésben résztvevő minden konzorciumi tagnak (BME, Budapesti Műszaki Főiskola, Semmelweis Egyetem) legfontosabb hozzájárulása:
- az olvasói célcsoportok és a szükségleteik azonosítása,
- a számukra szükséges és az almanach anyagát tovább bővítő elemek (tanszöveg, multimédia, esettanulmányok, demók, ellenőrzési anyagok, stb.) kidolgozása és az alap almanach koncepcióba való integrálása. Minden konzorciumi tagnak feladatai vannak a karbantartási és fenntartási munkák megszervezésében és a fenntartás folyamatos biztosításában.
 
A BME megszervezte és elkészítette az almanach alapjául szolgáló angol nyelvű mesterséges intelligencia tankönyv mindkét kiadásának fordítását, és a tankönyv tartalmáról mély ismeretekkel rendelkezik. A BME szerzője a második digitalizálandó könyvnek, a neurális hálózatokkal foglalkozó magyar nyelvű tankönyvnek is. Informatikai technológiák vonatkozásában - oktatás/fejlesztés/kutatás révén – a BME gyakorlati tapasztalattal rendelkezik dokumentációk és tananyagok korszerű webes eszközökkel való publikálásában. A Panem Kft. az említett könyveket kiadta, azóta gondozza, és rendelkezik a multimédiás elektronikus tananyagok elkészítéséhez és ellenőrzéséhez szükséges technológiai háttérrel. A BME és a Budapesti Műszaki Főiskola a mesterséges intelligencia és lágy számítási módszerek területén jelenleg is aktív oktatási tevékenységet folytat, több képzési formára és több tartalmi aspektusra vonatkozóan többéves tapasztalattal és oktatási anyagokkal rendelkezik, ráadásul e két intézmény lefedi a Közép-magyarországi Régióban az ilyen irányban (mérnök informatikus alapképzés) képzett hallgatóság többségét (100% állami intézmények tekintetében, 68%, ha az egyházi és alapítványi intézményeket is beleszámítjuk). A Semmelweis Egyetem épp jelenleg vezeti be az egészségügyi informatika oktatását. A konzorcium mindhárom oktatási intézménye a BME, a Budapesti Műszaki Főiskola, és a Semmelweis Egyetem is rendelkezik a tananyag gazdagításához kutatási/alkalmazói tapasztalatokkal..